Det har gått nästan ett decennium sedan Satoshi Nakamoto introducerade världen för Blockchain-teknik och Bitcoin. Sedan dess har kryptomarknaden vuxit till att omfatta tusentals projekt. Dessutom har den underliggande tekniken bakom Bitcoin Future, blockchain, potentialen att vara en av de mest störande utvecklingen sedan introduktionen av internet.

Trots alla dessa framsteg är världen fortfarande inte närmare att upptäcka den verkliga identiteten hos Bitcoin anonyma skapare. Tyvärr har denna brist på resultat lett till att vissa spekulerar vilt om denna person eller persons identitet. Här är vad vi vet hittills:

Vad Satoshi Nakamoto berättade för oss

I oktober 2008 publicerade Satoshi Bitcoin whitepaper . Detta revolutionerande dokument introducerade världen för blockchain-teknik och cryptocurrency via Bitcoin. I uppsatsen löste Nakamoto frågan om dubbla utgifter som hade plågat tidigare försök att göra cryptocurrencies. Han fullbordade denna uppgift via en introduktion av en tidsstämpel till hashfunktionen. Lyckligtvis lämnade Satoshi några värdefulla ledtrådar till hans identitet.

Nakamoto uppgav att han föddes i Japan den 5 april 1975 i sina blogginlägg. Han hävdade att han bodde där, men detta påstående har granskats. Det som är säkert är att Nakamoto hade ett utmärkt grepp om det engelska språket. Dessutom brukade han bara arbeta under traditionella brittiska arbetstider.

Satoshi Nakamoto ville förbli anonym

Det enda man inte kan bestrida är att Nakamoto ville förbli anonym. Själva det faktum att han använde alias Satoshi Nakamoto pekar på detta beslut. Intressant nog är Satoshi en japansk pojkes namn som helt enkelt betyder ” en med klok förfäder ”. Denna önskan att förbli anonym har känt tvivel på de fakta han presenterade för världen.

Dessutom vet ingen säkert varför Nakamoto väljer att stanna kvar i skuggorna. Vissa spekulerar att han träffade ett sjukt öde eller väntar bara på att den perfekta tiden skulle dyka upp. En sak är säker, han har aldrig flyttat en enda Bitcoin från sina ursprungliga gruvföretag. För närvarande beräknas det att Satoshi Nakamoto brytde över 1 miljon BTC i sin barndom. Fram till idag har inte en enda Bitcoin flyttat från dessa tidiga plånböcker.

Världen vill veta

Regeringar, företag och internet-slangar har använt alla tänkbara tekniker för att försöka belysa Nakamotos verkliga identitet. Idag fylls internet med konspirationsteorier och sådant när det gäller Nakamoto. Här är de mest populära och outlandish koncept i omlopp:

Så vem är killen i alla Satoshi Nakamoto memes?

Om du har varit på sociala medier, har du antagligen lagt märke till att de flesta Satoshi Nakamoto-memmer innehåller bilden av samma person. Personen i dessa memes är inte Satoshi Nakamoto, det är faktiskt Dorian Nakamoto . I mars 2014 fick denna tysta individ sitt liv vända upp och ner efter att Newsweek Magazine publicerade en berättelse som hävdade att Dorian var den sanna Nakamoto.

Dorian Nakamoto förnekar att vara Satoshi NakamotoDorian Nakamoto förnekar att vara Satoshi Nakamoto
Varför trodde Newsweek att Dorian Satoshi var Bitcoin skapare?
Bortsett från det uppenbara har de samma namn – Satoshi, Dorian var fysiker vid Cal Poly University med en historia inom systemteknik. Dessutom arbetade han med många klassificerade försvarsprojekt under åren före. Dessutom arbetade han deltid som datoringenjör för olika finansiella informationstjänstföretag.

Att driva konspirationer om att Dorian var den verkliga Nakamoto var hans tidiga svar till utredarna. När han för första gången kontaktades av reportrar angående sin roll i skapandet av världens första cryptocurrency, trodde han felaktigt att de diskuterade ett regeringsprojekt han hade arbetat med förra året. Han sa faktiskt till reportrar inledningsvis att “ det hade överlämnats till andra människor .“ och att “ han inte längre var ansvarig .“

No-Kamoto

Men spänningen var kortvarig. Inom några dagar offentliggjorde Dorian ett uttalande där han häftigt nekade att ha något att göra med skapandet av Bitcoin. Han förklarade att när han först talade med reportrar trodde han att de ställde frågor om klassificerat arbete som han gjort tidigare. Han klagade till och med att Newsweek hade förstört hans annars fredliga liv

Vad sägs om Hal?

En annan främst misstänkt i Nakamoto-fallet var Hal Finney . Finny spelade en viktig roll i Bitcoin sedan dess tidigaste dagar. Oddsen började se bra ut att världen hade upptäckt Satoshi när rapporter dök upp att Finny var den första personen som förbättrade Bitcoin-källkoden efter Satoshi. Han var också den första personen som någonsin fick en Bitcoin-transaktion. Vad är ännu mer konstigt, bodde Finny intill Dorian Nakamoto. Denna utveckling ledde till att teoretiker drog slutsatsen att kanske de två arbetade på Bitcoin tillsammans , eller, eller med hjälp av regeringen.

Von Lothar