Stop met zweten over BTC-levering, Expert Tells Bitcoiners

De grootste angst van Bitcoiners – zeker in de afgelopen maanden – draait om bevoorradingsproblemen. Wat gebeurt er met bitcoin (BTC) als er niets (of heel weinig) over is voor de mijne. Hoe zal ’s werelds grootste munt reageren?

Wel, één expert zegt dat „de bezorgdheid over de geloofwaardigheid van de bevoorrading op lange termijn met bitcoin overdreven is“, maar beweert dat zijn redenering sommige mensen zou kunnen verrassen.

In een blogpost, Castle Island Ventures verklaarde mede-oprichter Nic Carter, dat mensen die beweren dat BTC „gedwongen zal worden om meer inflatie toe te voegen dan het door Satoshi [Nakamoto] voorgeschreven tarief“ vanwege de dalende winstgevendheid van de mijnbouw „duidelijk verkeerd“ waren.

Hij beweerde dat de argumenten over de onvermijdelijkheid van de BTC-inflatie logischerwijs fout waren, en schreef,

„Het is onjuist om te beweren dat de bitcoin de ingebedde aanname van gebruikers bevat dat een wijziging van de uitgiftesnelheid mogelijk of noodzakelijk is. Hoewel Satoshi’s bitcoin nog steeds kan mislukken, kan deze niet afwijken van het aanbodschema, omdat elke afwijking een geheel nieuwe en aparte aanwinst zou opleveren“

.
Carter beweerde zelfs dat Crypto Trader zo vertrouwd zijn met de 21 miljoen euro aan maximumwaarden die in Nakamoto’s Witboek van 2008 over Bitcoin staan, dat ze het als evangelie hebben geaccepteerd – een feit dat de „BTC-inflatie“ bijna onmogelijk lijkt te maken.

Hij legde het uit,

„Het ding dat we „bitcoin“ noemen kan niet lijden onder een wijziging van het leveringsschema, omdat het leveringsschema intrinsiek is aan het protocol, de activa en het systeem.“

Hij voegde eraan toe,

„Bitcoin’s voedingsschema kan niet veranderen, omdat bitcoin het voedingsschema is.“

En zelfs als de doemdenkers van BTC correct blijken te zijn, beweerde Carter dat er nog steeds waarborgen zouden zijn voor de houders van penningen.

Hij schreef,

„Bitcoiners zijn [niet] gedoemd om aan een verdoemde ketting weg te friemelen als BTC een of andere fatale fout zou lijden. Als Satoshi-bitcoin inderdaad uit de gratie valt, zal elke waardige opvolger er een zijn die aan alle bitcoin-houders wordt toegewezen. […] Dus, Bitcoiners hoeven zich geen zorgen te maken.“

Zoals Cryptonews.com eerder meldde, zouden pogingen om het aanbod van Bitcoin te vergroten eindigen met een andere „Bitcoin“.