Cryptocurrency-uitwisseling Luno heeft een Bitcoin- spaarportemonnee gelanceerd die klanten tot 4% jaarlijkse rente op hun bezit biedt.

In een jaar waarin gedecentraliseerde financiën de krantenkoppen hebben gedomineerd en het cryptocurrency-ecosysteem hebben geschud, biedt dit aanbod van een beurs met meer dan 5 miljoen gebruikers in 40 verschillende landen een nieuwe manier voor Bitcoin-gebruikers om rente te verdienen over hun bezit.

Luno is gestaag gegroeid sinds de lancering in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, ondersteund door regionale hubs in Singapore en Zuid-Afrika. Het bedrijf haalde in september 2020 de krantenkoppen nadat het was overgenomen door de Corona Millionaire.

DCG heeft in 2013 geïnvesteerd in de startkapitaalwervingsronde van Luno en heeft uiteindelijk een volledig belang in Luno verworven door de resterende aandelen van de vooraanstaande Zuid-Afrikaanse hoofdinvesteerders Naspers en Rand Merchant Investments uit te kopen.

Bitcoin-versie van DeFi?

In zijn meest basale vorm kan dit nieuwe aanbod van Luno worden gezien als een vorm van DeFi, aangezien klanten rente verdienen, of ‚ yield farming ‚ in DeFi-termen, voor de Bitcoin die in deze nieuwe spaarportefeuilles wordt gestort.

Klanten ontvangen tot 4% rente per jaar over hun bitcoin-saldo op de spaarrekening. Het bedrijf prijst geen vaste voorwaarden of administratiekosten en de Bitcoin in de spaarportefeuille kan op elk moment naar de normale Bitcoin-portemonnee van een gebruiker worden verplaatst.

De rente die wordt verdiend met de Bitcoin die is opgeslagen in de spaarportemonnee, wordt uitbetaald op de eerste van elke maand. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun renteopbrengsten achter te laten in hun spaargeld, dat zal profiteren van samengestelde rente en exponentiële groei.

Als u bijvoorbeeld 1 BTC spaart tegen de maximale rente van 4% per jaar, zou dit 0,04 BTC per jaar opleveren. Dit komt neer op $ 40 tegen de huidige koers van Bitcoin / US Dollar.

Zuid-Afrikaanse investeerders die op zoek zijn naar investeringsalternatieven

De basis van Luno in Kaapstad heeft ertoe geleid dat de uitwisseling een van de belangrijkste platforms is die in Zuid-Afrika worden gebruikt. Na wereldwijd onderzoek te hebben uitgevoerd, bleek dat ongeveer 54% van de deelnemers aan de enquête geen rente verdiende op fiat cash-besparingen.

Nog eens 40% van de mensen die aan de enquête deelnamen, gaf aan ‚geen vertrouwen‘ te hebben in hun lokale nationale munteenheid. 95% van de Zuid-Afrikaanse Luno-gebruikers vertelde het bedrijf dat ze een spaarportemonnee zouden gebruiken die rente op hun Bitcoin-saldo zou opbouwen.

De beurs gaf ook aan dat een groot aantal Zuid-Afrikanen op lange termijn cryptocurrency in bezit heeft.

„Minder dan 5% van de Zuid-Afrikaanse klanten van Luno is van plan hun Bitcoin in de komende zes maanden te verkopen, de meesten zijn zelfs van plan om meer te kopen, dus de spaarportefeuille betekent dat ze rente kunnen verdienen door simpelweg te doen wat ze van plan waren met hun Bitcoin, ”Zei Marius Reitz, GM van Luno Africa.

“Meer dan 55% van de Zuid-Afrikaanse klanten gaf aan geen andere investeringen dan crypto te hebben. Het is belangrijk om investeringen te diversifiëren, gezien hoe nieuw de Bitcoin-industrie is. Degenen die Bitcoin bezitten, zullen de potentiële rente ongetwijfeld aantrekkelijk vinden, ”voegde hij eraan toe.

Von Lothar