Bitcoin traff den høyeste toppen på $ 28 700 den 30. desember

Bitcoin har nådd en ny heltidshøyde. 30. desember slo verdens fremste digitale valuta etter markedsverdi $ 28 700, noe som betyr at den bare er sjenert for å nå $ 29 000 og muligens til og med $ 30 000.

Bitcoin fortsetter å skyte opp

Hva betyr alt dette? Er vi på vei mot et solid 2021? Vil valutaen kunne fortsette sitt nåværende momentum og nå enda mer bullish territorium de neste ukene? Hvis vi trodde 2020 var solid for bitcoin, vil kanskje de neste 12 månedene vise oss noe enda større.

Inntil dette ble det allment antatt at bitcoinprisen øker takket være nyoppdaget støtte fra institusjoner og profesjonelle handelsmenn. I følge Paolo Ardoino – teknologichef for kryptobørs Bitfinex – kan vi imidlertid ikke rabattere forhandlere helt. De er fortsatt i blandingen og legger kraften til kryptoindustrien.

Han forklarer:

Mens en økende institusjonell tilstedeværelse har vært en del av fortellingen om dagens bull run, kan vi se økt detaljhandelinteresse i bitcoin som en form for digitalt gull.

Dette har vært en nyvunnet holdning til bitcoin helt siden coronaviruspandemien begynte å ramme klodens økonomiske rom. Mange ser nå på BTC og andre kryptovalutaer som verdiforretninger; sikringsverktøy som potensielt kan holde ens formue trygg i tider med økonomisk strid.

Imidlertid, ifølge Ed Moya fra OANDA-berømmelse, blir bitcoin sannsynligvis presset inn i enda sterkere prisregioner på grunn av mengden regulatorisk trykk som kryptorommet er vitne til for sent. I en nylig uttalelse nevner han:

Bitcoin-mani løper løpsk da skattespill mot dollar stiger til de høyeste nivåene siden 2011. Makrokryptohandlere og hatere av fiat-valutaer forblir blindt ultra-bullish, og det kan hjelpe bitcoin å teste $ 30 000-nivået før året slutter. Tidligere ville bitcoin se svakhet ved regulatoriske bekymringer, men prisene virker robuste til tross for de siste problemene med XRP, som på et tidspunkt i forrige uke, var verdens tredje største krypto. Coinbase, en kryptokursutveksling, bestemte seg for å stanse handel i XRP etter at SEC saksøkte Ripple for ulovlig salg av uregistrerte verdipapirer til en verdi av 1,3 milliarder dollar. Regulatory rears har alltid utgjort en risiko for bitcoin, men for noen institusjonelle investorer var prisstyrten med XRP en påminnelse om at bitcoin er best posisjonert for å håndtere nye regulatoriske restriksjoner.

En stor bølge på bare ett år

Det var for rundt et år siden da BTC bare handlet i $ 7000-serien, men nå har verdens største digitale eiendel firedoblet seg i størrelse. Det anslås at valutaen har vokst med omtrent 270 prosent på 12 måneder, da den amerikanske dollaren fortsetter å vise tegn på svakhet, selv om vi igjen blir minnet om bitcoins endelige tilbud fra Jacob Skanning fra kryptosikringsfondet ARK36, som sa i et intervju. :

Tilbudssiden til bitcoinmarkedet vil være tett.